Beelden in de Bankenstraat

 
 
 
filosofie
 
2009
2007
2005
 
contact
links
vrienden van
activiteiten
 
startpagina
 

alweer een ©simpelweb!

Activiteiten

2006

Zoals u heeft kunnen lezen op onze startpagina wordt de tentoonstelling eens in de twee jaar gehouden.
In 2006 zijn wij gestart om in het tussenliggende jaar een activiteit te organiseren voor de Vrienden van de Stichting Beelden in de Bankenstraat waarin onze visie om mensen door middel van kunst met elkaar in contact te brengen tot uiting kwam.
Op 25 juni 2006 kwamen we bijeen in het trouwkerkje op Leur voor een workshop onder leiding van Luc Dockx, organist en docent beeldhouwen aan de kunstacademie te Hoogstraten. Na een korte uitleg heeft hij het klassieke orgel in het trouwkerkje bespeeld, waarbij de deelnemers aan de slag zijn gegaan met verf en penselen om zijn klanken om te zetten in een visueel geheel.
Foto’s van deze gezellige workshop vind u hieronder.
Overigens zijn de activiteiten ook toegankelijk voor mensen die niet behoren tot de “Vrienden van de Stichting Beelden in de Bankenstraat” , tegen een kleine vergoeding.
Hoe u vriend wordt kunt u lezen onder de button "vrienden van".

workshopworkshopworkshop

workshopworkshopworkshop

2007

De pipowagen in onze tuin wordt speciaal voor onze expositie in juni ingericht en gedecoreerd door Anne Pillen.
Na de expositie kunnejn de leden van de stichting Vrienden van de Fiets tegen geringe vergoeding een nacht doorbrengen in dit bijzondere kunstwerk.
U kunt reserveren via de email.
Raadpleeg hiervoor onze contactgegevens.

zie voor de tentoonstelling button "expo 2007"

Workshop Vilten - zaterdag 29 november 2008

Op zaterdag 29 november kwamen 15 vrienden van Beelden in de Bankenstraat bijeen in de het viltatelier van de Stichting SOVAK aan de Pottenbakkerstraat in Etten-Leur, om met hulp van Maddy en Els, begeleiders van SOVAK, de eerste beginselen van het vilten onder de knie te krijgen. Na een korte uitleg ging iedereen aan de slag met zeep, zijde en wol. Het bleek nog een hele klus om de wol te laten vervilten in de gewenste patronen, want wol krimpt onder invloed van het water en de zeep. Iedereen werkte echter zeer gedreven door en het was verrassend om te zien hoeveel mooie en verschillende werkstukken onze inspanningen aan het einde van de dag hadden opgeleverd.
Deze workshop werd ge´nspireerd op de viltwerken van bewoners van SOVAK, een instelling voor mensen met een verstandelijke handicap. Zeven bewoners zullen hun kunstwerken tonen op onze expositie in juni 2009.
Wij bedanken de stichting SOVAK voor het feit dat wij voor deze workshop gebruik mochten maken van hun atelier.