Beelden in de Bankenstraat

 
 
 
filosofie
 
2009
2007
2005
 
contact
links
vrienden van
activiteiten
 
startpagina
 

alweer een ©simpelweb!

Programma 2007 (onder voorbehoud van wijzigingen)

Vrijdag 1 juni 2007


Vanaf 19.30 uur vrije inloop onder begeleiding van de klanken van Trio Emilyjo.
Dit trio, onder leiding van Miel Wouters, verzorgt deze avond de muzikale omlijsting voor en na het officiële gedeelte. Trio Emilyjo bestaat uit Jo Veltman gitaar + zang, Mart van Lieshout altviool + percussie bij tijd en wijle, Miel Wouters klarinet + zang. Hun repertoire is tijdloos maar met voorkeur voor Jiddische en Ierse liedjes. Daarnaast spelen ze ook een paar eigen nummers, zoals het Pleinlied en Lied des Gefangenen op een tekst van Heinrich Heine. Ongetwijfeld zal ook het liedje "Vincent" van Don McLean niet ontbreken.

20.00 uur Welkomstwoord door Myriam Verwiel, voorzitter van onze stichting, en officiële opening door Theo Vaes, wethouder in Etten-Leur

Aansluitend volgen een drietal voorstellingen waarbij de uitvoerenden de betekenis van ons thema 1 + 1 = 3 tot uitdrukking laten komen :

• Dansgroep In-10-ce brengt “Borderline “ . In deze dans, onder choreografie van Louise van Boxtel , wordt uiting gegeven aan 4 emoties : Eenzaamheid in gezelschap, Angst , Agressie, Twee helften, waartussen wordt samengewerkt en gestreden Alles overheersende emoties, zwart/wit denken en moeilijk verlopende contacten vormen de ingrediënten van “Borderline”. Deze dans is geïnspireerd op de werken van kunstenares Carolina Paulussen.

In-10-ce is een dansproductiegroep met als doel amateur dansers een podium te bieden. De groep bestaat uit 8 getalenteerde dansers, welke al jaren bij St. Frans dansen. Louise van Boxtel verzorgt de choreografie.

• Kerry-Ann van Wensen presenteert haar beeldengroep DANS! , bestaande uit 5 zuilen. Uit iedere zuil steekt weer een ander lichaamsdeel, waarmee beweging gesuggereerd wordt. In haar presentatie zal middels de opzwepende ritmes van een percussiegroep en de bewegingen van de dansers in combinatie met de beelden het dansgevoel in de toeschouwers worden opgewekt. Dat leidt misschien tot spontaan meedansen!

• Luc Dockx, afkomstig uit België, beeldend kunstenaar, docent aan het IKO in Hoogstraten en beiaardier, geeft samen met zijn partner deze avond extra glans door middel van zang bij enkele monumentale werken in de tuin.

Na afloop van het officiële gedeelte zal Trio Emilyjo weer voor u spelen tijdens een gezellig samenzijn in onze tuin.  


Zaterdag 2 juni 2007


Vrije inloop in de tuin tussen 11.00 – 17.00 uur

• Tussen 12.00 –15.00 uur speelt saxofoonkwartet Tanti Colori op diverse locaties in de tuin. Deze vier enthousiaste meiden kennen elkaar via muziekschool St. Frans in Etten-Leur, waar zij eerst gezamenlijk in het saxofoonensemble hebben gespeeld.
Vanaf 2004 zijn zij begonnen op eigen benen te staan, waarbij zij leren lopen door muziekdocent Kees Schrauwen, en pakken zij alle soorten muziek aan, waaruit zij u vanmiddag een selectie laten horen.

• Tussen 13.00 en 17.00 uur een aantal korte optredens van The Church Laners; een akoestische band met twee gitaren, een mondharmonica en zang.


Zondag 3 juni 2007


Vrije inloop in de tuin tussen 11.00 –17.00 uur

Afwisselend optredens van:

• NUTS!: De 5 koppige vocal group uit Etten-Leur is in 2005 opgericht. De enthousiaste leden hebben zich ten doel gesteld om met veel plezier a capella popmuziek ten gehore te brengen. Nuts! bestaat uit: Rudy Pijfers, tenor, muzikaal genie, rondde in 2003 zijn opleiding tot dirigent lichte muziek af. Weet NUTS! door het berglandschap dat a capella heet te leiden (diepe dalen, hoge toppen, altijd mooi uitzicht). NUTS
Wilma Boom
: loepzuivere sopraan, zong eerder in klein gezelschap, maar kan nooit genoeg krijgen van muziek. Ellen van der Ros: Jarenlang gezongen in grotere koren en nu de stralende hoge alt. Nellie Slooter: Oertrouwe alt zingt al jarenlang in popkoor El Pio, en nu bij haar tweede passie NUTS! , Peter Ermens: is gewend te zingen met veel mannen uit Princenhage en is geluidsman van de Douane Harmonie Nederland. Enthousiast als altijd legt bas Peter de fundamenten voor onze klank.
U kunt contact met ons leggen via Nellie Slooter, 076-5089962, of via vocalgroupnuts@hotmail.com.

• Dansgroep In-10-C: ook de mensen die niet aanwezig konden zijn bij de officiële opening vrijdag 1 juni worden deze dag in de gelegenheid gesteld de door Louise van Boxtel gechoreografeerde dans “Borderline” te zien. Met deze dans wordt uitdrukking gegeven aan 4 emoties:

- Eenzaamheid in gezelschap
- Angst
- Agressie
- Twee helften, waartussen wordt samengewerkt en gestreden

Alles overheersende emoties, zwart/wit denken en moeilijk verlopende contacten vormen de ingrediënten van “Borderline” Deze dans is mede geïnspireerd op de werken van kunstenares Carolina Paulussen.

Vanaf 11.00 uur tot ongeveer 13.30 uur

De dichter Kees van Meel met muzikale ondersteuning van Deborah Jacobs. Zij zullen zo af en toe bij het terras de toehoorders laten verdwalen in poëtische mijmeringen.


Zaterdag 9 juni 2007


Vrije inloop in de tuin tussen 11.00 – 17.00 uur

Tussen 12.00 en 16.00 uur diverse optredens verspreid in de tuin, van :

Het gitaartrio van Jack Renne, samen met Christian van Kuijk en Paul Hagens. Samen met zangeres Carolien van Mook zullen zij franse en Spaanse chansons ten gehore geven.

 

Gwen Huijbregts op klarinet Gwen woont in Zundert en heeft les gehad van Gerard Jordans, een ex-klarinettist van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Vorig jaar is zij met een projectorkest een week naar Frankrijk geweest om daar concerten te geven. Dit orkest het Dutch Symphonic Wind Orchestra (DSWO) bestaat uit beroepsmuzikanten, conservatoriumstudenten en een aantal zeer goede amateur-muzikanten.
Sinds 2006 maakt zij tevens deel uit van de Koninklijke Harmonie Orpheus uit Tilburg, onder leiding van Hardy Mertens, een harmonieorkest uit de hoogste amateur-divisie. Zij speelt daar de eerste klarinet.In 2008 zal zij met dit orkest meedoen met het Wereldmuziekconcours.

klarinet

Zondag 10 juni 2007

Laatste gelegenheid om onze expositie 2007 te bezoeken


Vrije inloop tussen 11.00 – 17.00 u.

• Vanaf 11.00 – 14.00 uur kunt u tijdens uw rondgang door de tuin genieten van de accordeonklanken van Piet van Tienen, begeleid op gitaar door zijn vriend Paul.

’s Middags sluit Djembé groep Djembasa de rij voor wat betreft de uitvoerende muzikanten. Djembasa betekent: het geluk is met de djembé.

Wij wensen dat het geluk ook met u is, en dat we terug kunnen kijken op een mooie, gezellige, zonnige en succesvolle expositie voor alle gasten, deelnemende kunstenaars, muzikanten, dansers, sponsoren en verder iedereen die zich heeft ingezet voor deze expositie.